Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Δήλωση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Δεδομένων Ε.Ε. 679/2016 της επιχείρησης με την επωνυμία «Ζαννάκης Ιωάννης» με διακριτικό τίτλο « Watcher Security» ως Υπεύθυνου για την Επεξεργασία ή /και Εκτελούντος την Επεξεργασία.

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα λεπτά στη μελέτη και κατανόηση της παρακάτω Δήλωσης Προστασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Εισαγωγή
Η επιχείρησή μας δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας συστημάτων ασφαλείας, ενώ παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και συναφείς υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε τελικούς πελάτες (χρήστες) των συστημάτων ασφαλείας. Στην άσκηση των δραστηριοτήτων μας συλλέγουμε αποκλειστικά και εκείνα τα προσωπικά δεδομένα των πελατών που είναι απολύτως απαραίτητα, ώστε να προμηθεύσουμε τα είδη μας στους πελάτες μας και να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Κατηγορίες δεδομένων
Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων του πελάτη για έκδοση προσφοράς, καταχώρηση των στοιχείων για μια παραγγελία, χρήση των στοιχείων για τιμολόγηση και παράδοση των ειδών στον πελάτη, αποθήκευση των δεδομένων επικοινωνίας του πελάτη για μελλοντική επαγγελματική επικοινωνία μαζί του και για αποστολή ενημερωτικού περιεχομένου για προσφορές ή νέα προϊόντα (email newsletter).
Συλλογή και επεξεργασία στοιχείων επικοινωνίας μέσα από την ιστοσελίδα μας, όπου παρέχεται πεδίο εισαγωγής ηλεκτρονικής διεύθυνσης για αποστολή newsletter με θετική ενέργεια του επισκέπτη. Συλλογή και επεξεργασία κωδικών αναγνώρισης, υποδείξεων άλλων κωδικών και παρόμοιες πληροφορίες (όπως μάρκα και τύπος προϊόντος, σύνδεση, οδηγίες σύνδεσης, ζώνες κάλυψης, παραμετροποιήσεις κλπ), για να εγκαταστήσουμε συσκευές και να δώσουμε πρόσβαση στον πελάτη στις υπηρεσίες που έχει ζητήσει, όπως για τη διασύνδεσή των συσκευών του με νόμιμο κέντρο λήψης και διαβίβασης σημάτων συναγερμού εφόσον το ζητήσει.
Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων συσκευής και χρήσης, συνδεσιμότητας και παραμετροποιήσεων, δεδομένων δικτύου, ενδεχομένως πληροφορίες λειτουργικού συστήματος και λογισμικού, διεύθυνσης IP, αναγνωριστικών συσκευής και λοιπών ρυθμίσεων, τα οποία απαιτούνται για να εγκαταστήσουμε, να προγραμματίσουμε, να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε την ορθή λειτουργία στις συσκευές σας, γίνεται αναγκαία.
Συλλογή και επεξεργασία αναφορών σφαλμάτων και επιδόσεων από τις συσκευές σας σχετικά με τυχόν προβλήματα, για να σας παρέχουμε αναγκαία τεχνική υποστήριξη. Ακόμη, κατά την τεχνική σας υποστήριξη και την αντιμετώπιση προβλημάτων, μπορεί να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα δεδομένα επικοινωνίας και ελέγχου ταυτότητας, το περιεχόμενο των συνομιλιών σας και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας σας, δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της συσκευής σας και των εφαρμογών σας, για να τα υποβάλλουμε σε διαγνωστικούς ελέγχους και λοιπά δεδομένα του συστήματός σας σχετικά με τις εκδόσεις του λογισμικού του και λοιπές παραμετροποιήσεις.
Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών μας, για να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους ίδιους και στους πελάτες της.
Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή στοιχείων επικοινωνίας, από τους προμηθευτές της επιχείρησής μας, για να μπορεί να προμηθευτεί τα είδη μας, εφόσον συναλλαχθούμε με φυσικά πρόσωπα σε αυτό το επίπεδο.
Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο της επιχείρησής μας, για λόγους διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας λόγω του αντικειμένου των δραστηριοτήτων μας.

Πεδίο Εφαρμογής και Συγκατάθεση
Όταν συναλλάσσεστε με την επιχείρησή μας και λαμβάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε στους Όρους Πωλήσεών και Παροχής των Υπηρεσιών μας, τους οποίους θα βρείτε στα τιμολόγιά μας και στην ιστοσελίδα μας. Θα πρέπει να διαβάζετε και να κατανοείτε τους όρους αυτούς πριν συναλλαχθείτε μαζί μας, γι` αυτό σας ζητούμε να μας παρέχετε τη σαφή συγκατάθεσή σας πριν από κάθε συναλλαγή, για να συλλέξουμε, αποθηκεύσουμε και χρησιμοποιήσουμε ή διαβιβάσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε που μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικά σας δεδομένα, ακριβώς για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε με προσήκοντα τρόπο τη μεταξύ μας συναλλαγή με βάση τους συμβατικούς αυτούς όρους.

Ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγουμε και πώς
Σε κάθε περίπτωση έχετε δικαίωμα ν` αρνηθείτε την παροχή των προσωπικών σας δεδομένων σε μια μεταξύ μας συναλλαγή, όπως μπορείτε επίσης να μας χορηγήσετε τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την αγορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας και για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία. Τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί γενικά να συλλέξουμε από εσάς κατά τις μεταξύ μας συναλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

(α) Δεδομένα που μας χορηγείτε εσείς άμεσα στις μεταξύ μας συναλλαγές.

Όταν για παράδειγμα αγοράζετε ένα προϊόν από την εταιρεία μας ή εκδηλώνετε ενδιαφέρον για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μας ή μας ζητάτε να σας στείλουμε μια προσφορά ή μας καλείτε στο χώρο σας για έκδοση μελέτης ή μας υποβάλετε μια παραγγελία είτε απευθείας είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω τηλεφώνου, όταν εγκαθιστούμε κάποιο σύστημα ασφάλειας στο χώρο σας, όταν πραγματοποιούμε μία τεχνική συντήρηση στο σύστημα ασφαλείας σας, όταν επικοινωνείτε μαζί μας για τεχνική υποστήριξη και αντιμετώπιση προβλημάτων κ.ο.κ., εσείς μας παρέχετε οικειοθελώς μας τα προσωπικά σας δεδομένα και συγκεκριμένα το όνοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνό σας, το email σας, την ταχυδρομική σας διεύθυνση, τα αναγνωριστικά των συσκευών σας, τους αναγνωριστικούς κωδικούς σας, τα στοιχεία τιμολόγησής σας (δηλαδή Επαγγελματική/Εταιρική Επωνυμία, Νόμιμη Έδρα, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., Αντικείμενο- Δραστηριότητα-Επάγγελμα, Καθεστώς Φ.Π.Α., Διεύθυνση Τόπου Παράδοσης Προϊόντων και Υπηρεσιών, Στοιχεία Χρέωσης), ρυθμίσεις ασφαλείας για τις συσκευές σας ή ενδεχομένως και για υπηρεσίες που σας παρέχονται μέσω τρίτων και μέσω αυτών των προϊόντων (πχ ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες τρίτων κλπ), για τις ελεγχόμενες ζώνες του χώρου σας, τις τοποθεσίες των ραντάρ σας, δεδομένα συνδεσιμότητας και παραμετροποίησης, προγραμματισμού, δικτύου, πρόσβασης, λειτουργικών συστημάτων και λοιπών λογισμικών που διαθέτουν τα συστήματα ασφαλείας, διεύθυνση IP, λοιπά αναγνωριστικά και ρυθμίσεις, ενδείξεις σφαλμάτων, επιδόσεις, διαγνωστικά, αναφορές ελέγχων κ.ο.κ., με σκοπό να σας υποστηρίξουμε τεχνικά σχετικά με τα προϊόντα μας, να σας βοηθήσουμε στην κατανόηση της χρήσης και της λειτουργίας τους και να προτείνουμε βελτιώσεις και λύσεις σε τυχόν προβλήματα που μπορεί ν` αντιμετωπίσετε. Τα παραπάνω είτε μας τα παρέχετε εσείς άμεσα είτε μπορεί να συλλεχθούν από εμάς με τη συγκατάθεσή σας. Επιπλέον, όταν εσείς επικοινωνείτε μαζί μας συλλέγουμε δεδομένα επικοινωνίας ή ελέγχου ταυτότητας, για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.
Ακόμη, εσείς μας χορηγείτε στοιχεία επικοινωνίας για να μπορούμε σας αποστέλλουμε ενημερωτικό περιεχόμενο μέσω email, το οποίο επιλέγετε εισάγοντας με δική σας ενέργεια την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο κατάλληλο πεδίο της ιστοσελίδας μας ή δίνοντάς μας τη σαφή συγκατάθεσή σας σε σχετικό έντυπο. Επίσης, θα μας δώσετε στοιχεία για την πληρωμή μας, δηλαδή στοιχεία και αξιογράφων ή στοιχεία τρίτου πληρωτή κλπ για να μπορέσουμε να σας τιμολογήσουμε και να πληρωθούμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα καταχωρούμε στο μηχανογραφημένο μας σύστημα της επιχείρησής μας, όπου ανοίγουμε και διατηρούμε καρτέλα συναλλασσόμενου πελάτη/προμηθευτή. Τα στοιχεία αποθηκεύονται και σε έγχαρτο αρχείο, προκειμένου να είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τη μεταξύ μας σύμβαση και να πληρωθούμε το αντίτιμο που τυχόν μας οφείλετε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Τα στοιχεία για την πληρωμή διαβιβάζονται σε συνεργαζόμενο λογιστή, προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες καταχωρήσεις στοιχείων για φορολογικούς λόγους.

(β) Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας

Χρησιμοποιούμε τεχνολογία cookies (τεχνολογία καταγραφής) στην ιστοσελίδα μας για να ενισχύσουμε την ποιότητα της ηλεκτρονικής σας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα για να μην πληκτρολογείτε συνεχώς τον κωδικό και το συνθηματικό σας κατά την είσοδό σας. Κανενός είδους προσωπική πληροφορία δεν συλλέγεται από τα συγκεκριμένα cookies. Περισσότερες πληροφορίες για τα cookies έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας, όπου σας ζητείται θετική ενέργεια συνέχισης πλοήγησης στην ιστοσελίδα, αφού έχετε ενημερωθεί και συγκατατεθεί στη χρήση τους. Όσον αφορά τα cookies ειδικότερα, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και με απλή διαγραφή τους από τη μηχανή αναζήτησης και τον υπολογιστή σας ή με απλή αλλαγή των ηλεκτρονικών ρυθμίσεών σας για τα cookies. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να αρνηθείτε την τοποθέτηση cookies, έχετε υπόψη σας ότι ενδέχεται να μην μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε πλήρως τις υπηρεσίες της ιστοσελίδας ή να κατεβάσετε συγκεκριμένο υλικό ή/και να απευθυνθείτε σε άλλα links κλπ.

(γ) Δεδομένα που συλλέγουμε εμείς μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και βίντεο.

Χρησιμοποιούμε τεχνολογία καταγραφής επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο μας για την εξασφάλιση της ποιότητας της εξυπηρέτησής και για την ασφάλεια των συναλλαγών μας λόγω της φύσεως και της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου μας, αφού παρέχουμε συστήματα ασφαλείας και σχετικές υπηρεσίες. Οι κλήσεις καταγράφονται μετά από ενημέρωσή σας και αφού μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας στο σχετικό έντυπο. Επίσης, συλλέγουμε και αποθηκεύουμε το περιεχόμενο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας αποστέλλετε, όταν αυτό είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των μεταξύ μας συναλλαγών, τη χρήση των προϊόντων μας και την τεχνική υποστήριξη αυτών. Επιπλέον, αποθηκεύουμε το περιεχόμενο ενός άμεσου μηνύματος (SMS) που μπορεί να μας στείλετε. Τέλος, εάν επισκεφτείτε τα γραφεία μας ή λάβετε μέρος σε κάποιο εκδήλωσή μας εκεί, ενδέχεται να γίνει επόπτευση ή καταγραφή της εικόνας σας από κάμερες ασφαλείας.

(δ) Δεδομένα που συλλέγουμε από άλλες πηγές και τρίτους.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε μπορεί να συνδυαστούν με πληροφορίες που εσείς καταχωρείτε δημόσια, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας που εσείς μοιράζεστε δημοσίως μέσω των δικών σας ιστοσελίδων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ενημερωτικών σας email, των εντύπων που χρησιμοποιείτε στις συναλλαγές σας, τις επαγγελματικές σας κάρτες κ.ο.κ. Άλλοι τρίτοι που ενδέχεται να μας διαβιβάσουν δεδομένα σας είναι τα κοινωνικά δίκτυα, εφόσον έχετε παραχωρήσει σε κάποιο προϊόν μας δικαίωμα πρόσβασης σε τέτοια, αλλά και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που τυχόν σας προσφέρουν άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τα κέντρα λήψης και διαβίβασης σημάτων συναγερμών που ενδέχεται να μας διαβιβάσουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε περίπτωση λήψης σημάτων σφαλμάτων και αναφορών προβλημάτων από τις συσκευές που εμείς σας έχουμε εγκαταστήσει. Τέλος, μπορεί να λάβουμε δεδομένα σας από άλλες ελεύθερες βάσεις δεδομένων, όπως οι επαγγελματικοί και οι τηλεφωνικοί κατάλογοι, για να σας καλέσουμε για επικοινωνία.

Επεξεργασία
Χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα που τυχόν συλλέγουμε, ακόμη και συνδυαστικά μεταξύ τους, για να:

(α) Εκπληρώσουμε τις μεταξύ μας συμβάσεις και να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στον πελάτη με προσήκοντα τρόπο. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μας παρέχετε και τη συγκατάθεσή σας για να εκτελέσουμε και να ολοκληρώσουμε τις συναλλαγές μας με εσάς, για να σας παρέχουμε τα προϊόντα μας και τις υπηρεσίες μας, για να σας παρέχουμε υποστήριξη τεχνικού χαρακτήρα και λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες όταν απαιτηθεί σχετικά με τα προϊόντα μας.

(β) Βελτιώσουμε τη μεταξύ μας σχέση. Χρησιμοποιούμε αρχεία επικοινωνίας για να καταλάβουμε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν, αλλά και για να διαγνώσουμε εγκαίρως τυχόν σφάλματα και προβλήματα και έτσι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε την ποιότητα στις συναλλαγές και τη σχέση σας με την εταιρεία μας.

(γ) Προμηθεύσουμε εσάς με ενδιαφέρουσες προσφορές και ενημέρωση για νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και τάσεις στην αγορά, για την παρουσία μας σε εκθέσεις και εκδηλώσεις. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί μόνο την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για αποστολή ενημερωτικού υλικού και δεν χρησιμοποιεί καθόλου το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, των συνομιλιών μας κλπ για διαφημιστικούς σκοπούς.

(δ) Επεξεργαστούμε τις πληρωμές μας και τις υποχρεώσεις μας. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία τιμολόγησης, αξιογράφων και πληρωμών αποκλειστικά και μόνο για να λάβουμε από εσάς το αντίτιμο των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, μέσω συνεργαζόμενου λογιστικού γραφείου που δεσμεύεται με όρους εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

(ε) Να προστατευτούμε από κινδύνους, να προστατεύσουμε εσάς από τέτοιους και για την επίλυση τυχόν διαφορών. Χρησιμοποιούμε δεδομένα για την ασφάλεια και την προστασία των προϊόντων μας και των πελατών μας και για τον εντοπισμό και την πρόληψη απατηλών ενεργειών, καθώς και για την επίλυση διαφορών σε περίπτωση ανώμαλης εξέλιξης των συμβάσεών μας.

(στ) Επικοινωνία μαζί σας. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε για να επικοινωνούμε μαζί σας μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολής, SMS και με άλλα μέσα, για να σας ενημερώσουμε για την παραγγελία σας ή την επισκευή ενός προϊόντος, για να σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη ή υποστήριξη εγκατάστασης, για να σας δώσουμε μια μελέτη, για να σας ενημερώσουμε για τυχόν εκκρεμότητες ή για να ζητήσουμε επιπλέον πληροφορίες για ένα αίτημά σας, για να σας προσκαλέσουμε σε εκδηλώσεις μας, για να σας ενημερώσουμε για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας μας ή με άλλη θετική σας ενέργεια σε newsletter για τη λήψη ενημερωτικού περιεχομένου από την εταιρεία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνετε τέτοιο περιεχόμενο με SMS, με ταχυδρομική επιστολή ή ακόμη και τηλεφωνικά.

Χρόνος Διατήρησης
Διατηρούμε τα δεδομένα που συλλέγουμε για όσο χρόνο είναι απαραίτητος προκειμένου να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντί σας και να συμμορφωθούμε με τις λοιπές νόμιμες υποχρεώσεις μας, όπως για παράδειγμα τις φορολογικές, τις υποχρεώσεις σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων μας και τις εγγυήσεις των προϊόντων μας κοκ. Εάν τυχόν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα, τα διατηρούμε σε κάθε περίπτωση για τη μικρότερη δυνατή περίοδο. Γενικά, θα κρατήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο θα διατηρείτε συμβατική σχέση μαζί μας τόσο σε έγχαρτη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή και, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αυτή διακοπεί, θα τα κρατήσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν αξιώσεων. Επίσης, θα τα διατηρήσουμε για αόριστο χρονικό διάστημα και σε περιπτώσεις που υποχρεούμαστε από το νόμο, όπως για παράδειγμα όταν σχετίζονται με κάποια διεξαγόμενη εισαγγελική έρευνα ή δικαστική διαδικασία. Αν μας έχετε παραχωρήσει τη συγκατάθεσή σας για μεγαλύτερη περίοδο διατήρησης, θα τα διατηρήσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες σας.

Διαβίβαση
Γενικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν διαβιβάζουμε σε κανέναν τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς ή σκοπούς άλλους από τις μεταξύ μας συμβατικές σχέσεις ή για όσους σκοπούς εσείς μας έχετε δώσει συγκατάθεση. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένα από τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν συνδέσεις προς τρίτους χωρίς δική μας μεσολάβηση, με αποτέλεσμα η καταχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων σε αυτά τα προϊόντα να διέπονται από τις δηλώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων των συγκεκριμένων τρίτων και όχι από τη δική μας. Επίσης, όταν η εγκατάσταση και διασύνδεση των προϊόντων μας έχει γίνει από τρίτον, θα πρέπει ν` απευθύνεστε σε αυτόν για σχετικά προσωπικά σας δεδομένα. Κατά το μέρος που μας αγορά τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και παραμένουν στην εταιρεία μας. Με τη συγκατάθεσή σας, φυσικά, μπορεί να τα διαβιβάσουμε σε συνεργαζόμενους τρίτους, προκειμένου να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, όπως μας έχετε ζητήσει και ειδικότερα:

(α) Μπορεί να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την ολοκλήρωση κάποιας συναλλαγής μεταξύ μας ή για την παροχή οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας έχετε ζητήσει από εμάς ή τρίτους συνεργάτες. Πιο ειδικά, μπορεί να διαβιβάσουμε το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, το email και το τηλέφωνό σας, κωδικό αναγνώρισης, στοιχεία προϊόντος ή συστήματος (όπως μάρκα, τύπος, σύνδεση, οδηγίες σύνδεσης, ζώνες κάλυψης, παραμετροποιήσεις κλπ), τηλέφωνα επικοινωνίας κύρια και βοηθητικά που μας έχετε χορηγήσει εσείς, σε τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που παρέχονται από αυτές για τη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας σας και την επίβλεψη των χώρων σας, όπως για παράδειγμα σε ένα νόμιμο κέντρο λήψης και διαβίβασης σημάτων συναγερμού. Επίσης, για να εκτελέσουμε ορθά το μέρος της σύμβασης όταν διενεργούμε πχ μελέτη ή εγκατάσταση στο χώρο σας για λογαριασμό τρίτου επαγγελματία ή παρόχου υπηρεσιών, λειτουργώντας ενδεχομένως και ως εντολοδόχοι-υπεργολάβοι, οφείλουμε να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας αυτά στον τρίτο, από τον οποίο εσείς ζητήσατε και λαμβάνετε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Ακόμη, τα στοιχεία σας (όπως αναφορές σφαλμάτων, παραμετροποιήσεις κλπ) ενδέχεται να διαβιβαστούν σε συνεργαζόμενο τρίτο, όπως για παράδειγμα προμηθευτή των συστημάτων σας, για την επίλυση βλαβών και προβλημάτων και τεχνική υποστήριξη στην εγκατάστασή τους.

(β) Επίσης, θα μοιραστούμε τα δεδομένα για τις πληρωμές σας (πχ IBAN λογαριασμών, ονοματεπώνυμα δικαιούχων κλπ) με τις τράπεζες που μας αποστέλλουν ενημερώσεις πληρωμών, αλλά και με τρίτους συνεργάτες, όπως λογιστές που επεξεργάζονται τα οικονομικά στοιχεία των συναλλαγών μας με εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

(γ) Επίσης, μπορεί να διαβιβάσουμε δεδομένα σε τρίτους συνεργάτες που μας παρέχουν νόμιμα υποστήριξη πελατών ή άλλη τεχνική υποστήριξη. Στις παραπάνω περιπτώσεις, οι συνεργάτες πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα που τυχόν λαμβάνουν από εμάς για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από την εκτέλεση της λειτουργίας που αναλαμβάνουν. Επίσης, οφείλουν να συμφωνούν με τη δική μας Δήλωση Προστασίας και να δεσμεύονται στην εφαρμογή της.

(δ) Τέλος, μπορεί να διαβιβάσουμε δεδομένα όπου και όταν αυτό απαιτείται και κατά περίπτωση στις αστυνομικές και λοιπές αρχές, για τη συμμόρφωσή μας με την ισχύουσα νομοθεσία ή για την προστασία των δικών σας, αλλά και των δικών μας δικαιωμάτων και ιδίως σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας σε βάρος σας ή σε βάρος μας.

(ε) Μεταβολή Ελέγχου – Ιδιοκτησίας. Μπορεί να μοιραστούμε τα δεδομένα σας με κάποια άλλη επιχειρηματική οντότητα σε περίπτωση εξαγοράς ή συγχώνευσής μας με αυτήν. Σε τέτοια περίπτωση, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ακολουθηθεί η παρούσα πολιτική προστασίας από τη νέα οντότητα με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικό σκοπό, θα εισηγηθούμε την έγκαιρη ενημέρωσή σας σχετικά με αυτό και για την άσκηση των δικαιωμάτων σας.

Έλεγχος και Πρόσβαση
Ως προς τον έλεγχο και την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να τα επικαιροποιήσετε, να τα διορθώσετε, επαληθεύσετε και διαγράψετε, όποτε επιθυμείτε. Σχετικά με πολλά από τα προϊόντα μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτό και τις επιλογές που σας δίνουν οι ίδιες οι συσκευές. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε εσείς ποια δεδομένα θα μπορούμε να συλλέξουμε από εσάς και πώς θα τα χρησιμοποιούμε. Όταν τα δεδομένα σας διατηρούνται από εμάς, έχετε πλήρη και άμεση πρόσβαση σε αυτά και θα ανταποκρινόμαστε σε αιτήματά σας για πρόσβαση ή διαγραφή το αργότερο εντός 30 ημερών από την υποβολή του αιτήματος. Τα αιτήματά σας μπορούν να υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, sms, ταχυδρομικής επιστολής, φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπό μας κλπ. Για τη δική σας εξυπηρέτηση, παρακαλούμε να επικαιροποιήσετε τα δεδομένα σας όταν αλλάζουν ή όταν είναι ανακριβή. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό από την εταιρεία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS, ταχυδρομείου ή τηλεφωνίας. Εάν λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα από εμάς χωρίς να το επιθυμείτε, μπορείτε να διαγράψετε τη διεύθυνσή σας από τη λίστα παραληπτών είτε ακολουθώντας τις οδηγίες στο συγκεκριμένο μήνυμα, εφόσον υπάρχουν, είτε με αποστολή της επιθυμίας σας με αίτημά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, sms, ταχυδρομικής επιστολής, φόρμας επικοινωνίας στον ιστότοπό μας κλπ. Εάν η επιλογή κατάργησης από τη λίστα δεν υφίσταται, συνήθως πρόκειται για άλλου είδους μήνυμα ή διαφορετική μέθοδο κατάργησης συνδρομής σε newsletter, με συνέπεια να πρέπει ν` ακολουθήσετε τον εκεί ενδεδειγμένο τρόπο για τη διαγραφή της ηλεκτρονικής διεύθυνσής σας. Σε κάθε περίπτωση, απευθυνθείτε στην εταιρεία μας για να σας εξυπηρετήσουμε.

Τα δικαιώματά σας.
Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιώματα: το δικαίωμα πρόσβασης (για να μάθετε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο λόγο και τους αποδέκτες τους), διόρθωσης (για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων σας), διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη) (διαγραφή τους από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη), περιορισμού της επεξεργασίας (σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειας των δεδομένων κ.λπ.), φορητότητας (να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο). Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για σας, με την αποστολή σχετικής επιστολής, sms ή e-mail στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας μας. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του. Πέραν αυτών, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας για σκοπούς εμπορικούς ή διαφημιστικούς, ανακαλώντας τη συγκατάθεσή σας όποτε θελήσετε. Αν ανακαλέσετε γενικά τη συγκατάθεσή σας ωστόσο, αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε αδυναμία παροχής των προϊόντων και των υπηρεσιών μας προς εσάς, επειδή καμία σχετική σύμβαση δεν λειτουργεί χωρίς επεξεργασία δεδομένων του αγοραστή. Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τα δικαιώματά σας και για την άσκησή τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία μας.

Νομική Βάση
Η επεξεργασία των δεδομένων σας απαιτεί πάντοτε μια νομική βάση. Στις περισσότερες περιπτώσεις παροχής των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας προς εσάς, νομική βάση αποτελεί η εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντί σας, για παράδειγμα, για να σας παραδώσουμε προϊόντα και να σας παρέχουμε υπηρεσίες πρέπει πρώτα να μας χορηγήσετε τη διεύθυνση αποστολής και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στις λοιπές περιπτώσεις, νομική βάση αποτελεί η συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των δεδομένων σας, όπως αναλύθηκε ανά περίπτωση παραπάνω. Στις περιπτώσεις που απαιτείται, νομική βάση θα είναι η συμμόρφωσή μας με νόμιμες υποχρεώσεις, όπως και η ανάγκη μας να εξυπηρετήσουμε τα ζωτικά συμφέροντά σας ή τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας μας με σεβασμό στις θεμελιώδεις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, νομική βάση θα αποτελέσει η αναγκαιότητα της επεξεργασίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η συγκατάθεσή σας μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε και μόνο με την κοινοποίησή της προς εμάς όπως προαναφέρθηκε. Εμείς δεσμευόμαστε σε κάθε περίπτωση να συνεργαστούμε μαζί σας για την ειρηνική επίλυση οποιουδήποτε σχετικού ζητήματος. Ωστόσο, εάν θεωρείτε ότι δεν θα μπορέσουμε να σας ικανοποιήσουμε, έχετε πάντοτε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κάνοντας χρήση και της ηλεκτρονικής φόρμας από την ιστοσελίδα της.

Ασφάλεια
Σημαντική ενημέρωση για εσάς και δέσμευση για εμάς αποτελεί η ασφάλεια των δεδομένων σας. Για να το πετύχουμε αυτό, εφαρμόζουμε όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά μέτρα, όπως ενδεικτικά την κρυπτογράφηση των στοιχείων σας, αλλά και εκείνα τα οργανωτικά μέτρα που ανταποκρίνονται στη δουλειά μας και τα ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Φροντίζουμε για τη φυσική και τεχνική ασφάλεια των πληροφοριακών μας συστημάτων και των εγκαταστάσεών μας, όπως και για τον έλεγχο προσβασιμότητας στα δεδομένα σας (είτε στο ηλεκτρονικό είτε στο φυσικό μας αρχείο) με σύγχρονα τεχνικά μέσα και από περιορισμένο αριθμό προσώπων που είναι ειδικά εξουσιοδοτημένα, διέπονται από περιορισμούς πρόσβασης ή/και παρέχουν εξασφαλίσεις εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας. Οι συνεργάτες μας οφείλουν να μας δηλώνουν τη συμμόρφωσή τους με τον Κανονισμό και την παρούσα Πολιτική μας, ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή από διαρροή, κλοπή, καταστροφή, δημόσια γνωστοποίηση, κατάχρηση, χρήση αθέμιτη και εκτός σκοπού και από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Επίσης, αναγκαία είναι και η δική σας συμβολή στην ασφάλεια των δεδομένων σας, καθώς πρέπει να διασφαλίζετε όχι μόνο ότι αυτά είναι σωστά, αλλά και ότι τυχόν κωδικοί και συνθηματικά είναι ασφαλή και μη διαμοιραζόμενα σε τρίτους από εσάς τους ίδιους.

Σημείωση για τους τελικούς χρήστες
Τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας μας προορίζονται για χρήση από τελικούς χρήστες συστημάτων ασφαλείας. Η χρήση αυτών μπορεί να υπόκειται σε πολιτική απορρήτου της οντότητας που χορήγησε ή εγκατέστησε το προϊόν στον τελικό χρήστη, εάν υπάρχει τέτοια πολιτική. Εάν η οντότητα αυτή διαχειρίζεται τη χρήση των προϊόντων της εταιρείας μας, απευθύνεστε σε αυτήν για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Τέλος, όταν χρησιμοποιείτε δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης τέτοιων προϊόντων, άλλοι χρήστες μπορεί να είναι σε θέση λάβουν τα δεδομένα σας και γι` αυτό πρέπει να ελέγχετε διεξοδικά τις οδηγίες χρήσης τους και τις σχετικές τεκμηριώσεις.

Παιδιά ως υποκείμενα δεδομένων
Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας δεν παρέχονται και δεν προορίζονται για παιδιά κάτω των 16 ετών. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε γνώση συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων από τέτοιες κατηγορίες υποκειμένων, εκτός και εάν μας έχει παρέχει ρητή και έγγραφη συγκατάθεση προς τούτο ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Αλλαγές στη Δήλωση
Η παρούσα Δήλωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Πωλήσεων και Παροχής Υπηρεσιών μας και ενδέχεται να υποστεί αλλαγές και επικαιροποιήσεις, για τις οποίες θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντάς την σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας μας είτε αποστέλλοντάς σας απευθείας ειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, η μεταβολή της Δήλωσης θα προκύπτει από την ημερομηνία "ισχύος" που τίθεται στο τέλος της.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνά μας +30 210 7600409 - +30 6977 588184 και στο email μας.

Τρέχουσα Δήλωση Προστασίας της επιχείρησής μας – Ισχύς: Μάιος 2018